За нас

Крашкомерц

Крашкомерц дооел Скопје е комерцијално зависно друштво, преку кое Краш ги пласира своите производи на пазарот во Македонија. 

Прочитај повеќе

Kraš Група

Генерации на потрошувачи повеќе од цело столетие уживаат во богатата понуда на најразлични Крашови слатки производи. Од почеток на производството во 1911 година, па се до денес, Kraš го развива производството на сите три групи кондиторски производи – какао производи, кекси, вафли и бомбонски производи.

Прочитај повеќе

Историјат

Ве интересира кога вашите омилени чоколадо, бомбона или кекс го здогледаа светлото на денот? Како почнавме? Како растевме со вас и ги споделувавме моментите за паметење? Дознајте се за слатката историја на Краш, која започна пред повеќе од еден век. 

Прочитај повеќе

Мисија и визија

Долгогодишната насоченост кон производството на оригинални, висококвалитетни производи  и исполнување на желбите и потребите на потрошувачите му ја обезбеди на Kraš водечката позиција во регионот како производител на кондитории. 

Прочитај повеќе

Основни податоци

Овде може да ги прочитате основните податоци за компанијата.

Прочитај повеќе

Надзорен одбор

Надзорниот одбор на Краш се состои од седум члена кои вршат надзор над управувањето со работите на Друштвото, а Надзорниот одбор одлучува за прашања од нејзина надлежност во согласност со Статутот на Друштвото и Деловникот за работа на Надзорниот одбор.

Прочитај повеќе