За нас

Управа на друштвото

Slavko Ledić

Претседател на Управа

Славко Ледиќ е роден 1974 година во Томиславград во Босна и Херцеговина. Дипломирал на Економскиот факултет, Универзитет во Загреб.  Исто така, има завршено неколку програми на IEDC Блед Бизнис школа. Учествувал во меѓународната програма за професионален развој International supermarket management class – IGA Coca Cola institute во Атланта (САД).

Својата кариера ја започна како шеф на регионот во компанијата Аластор д.о.о., потоа оди на позицијата директор за продажба и застапник на Амфора Макарска, па во Кроатиа Осигурање на позиција регионален директор.

Во Конзум доаѓа во мај 2005 година, и откако води важни проекти и сектори на компанијата, на почетокот на 2016 година ја презема функцијата претседател на Управниот одбор на Конзум и остана на чело на Конзум до мај 2020 година.

Стапува на должност Претседател на Управниот одбор на 16 мај 2020 година.

Davor Bošnjaković

ЧЛЕН НА УПРАВА

Давор Божњаковиќ, роден во Нашице, дипломирал на Економскиот факултет на Универзитетот во Осиек во 2001 година.

Својата професионална кариера ја започнал додека студирал во компанијата „Веритас“, а од 2003 до 2006 година поминал во три компании од групацијата „НЕКСЕ“ на позициите контролор, а подоцна и директор на компанијата „Славонија ИГМ“. Од 2006 година се префрла на компанијата „Беjeе“ како директор за производство на храна, а од 2009 до 2015 година е член на Управниот одбор на „Белје“ и од 2012 година претседател на Управен одбор на здружена компанија „Вупик дд“ Од 2015 година е претседател на Управниот одбор на компанијата „Белје“, односно од 2017 година правен наследник на „Белје плус д.о.о.“.

Тој му се придружува на Краж на 1 јануари 2021 година. на позиција член на Управата за производство и набавки.

Damir Bulić

ЧЛЕН НА УПРАВА

Damir Bulić, дипл. економист, е роден 1972 година во Сплит. Дипломирал на Економскиот факултет во Загреб во 1996 година.

Работната кариера ја започнал во 1999 година во Kraš a.d. како приправник во Секторот на финансии и контролинг. По приправничкото стажирање работи како аналитичар на паричен тек, како и менаџер за координација на побарувања и обврски на д.о.о.- ели. На функцијата директор на Служба за финансии се именува во 2004 година, а од 18.05.2011 година станува член на Управа.

Тој стана претседател на Управниот одбор на 30 ноември 2011 година и ја извршуваше оваа функција до средината на мај 2020 година, кога се префрли на позицијата член на Управниот одбор, која ја извршуваше до крајот на 2020 година.

После тоа, тој ја продолжи својата работа во Краш како директор на Одделот за корпоративни финансии, и стана член на Управниот одбор на 24 мај 2021 година.

За нас