Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je nova predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić koja će od 20. lipnja preuzeti tu funkciju.

Marijana Knežević Tudić na mjesto predsjednice Uprave Kraša dolazi s pozicije članice Uprave Kraša gdje je bila odgovorna za resor operativnih poslova koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu te investicije. Knežević Tudić dugogodišnja je zaposlenica Kraša koja je svoju karijeru u ovoj konditorskoj tvrtki započela kao pripravnica, nakon završetka Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, 2000. godine. Tijekom godina, stekla je bogato iskustvo radeći u različitim odjelima uključujući proizvodnju, marketing i prodaju te nabavu.

 

„Posebna je čast doći na mjesto predsjednice Uprave tvrtke koja ima stoljetnu tradiciju i u kojoj sam provela cijeli svoj radni vijek. Dvadesetogodišnje iskustvo rada u Krašu omogućilo mi je da dobro upoznam ovu tvrtku, njene procese, ali i srce same kompanije, njezine ljude. Stoga ovo imenovanje smatram velikim profesionalnim i privatnim priznanjem. Kraš je jedan od ključnih stupova konditorske industrije u regiji i dobro prepoznatljiva tvrtka na domaćem, ali i međunarodnom tržištu. Osim dosadašnjih ciljeva, održavanja uspješnog poslovanja i kontinuiranog  jačanja pozicije tržišnog lidera u konditorskoj industriji, značajan fokus bit će usmjeren na modernizaciju proizvodnih procesa, inovacije i  unapređenje znanja i uvjeta rada zaposlenika. Unatoč izazovnim vremenima, posebice uz dinamične okolnosti poput rekordne cijene rasta kakaovca, vjerujem u našu sposobnost da ih zajednički prevladamo te održimo stabilnost poslovanja i od Kraša stvorimo kompaniju otporniju na izazove, koja ide u korak s globalnim razvojnim strategijama i koja će biti na zadovoljstvo i ponos svima nama važnih dionika – potrošača, zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo“, izjavila je Marijana Knežević Tudić.

Marijana Knežević Tudić preuzima dužnost dosadašnjeg predsjednika Uprave Allena Halamića, koji je na današnjoj sjednici Nadzornog odbora podnio ostavku iz osobnih razloga. Izrazio je zahvalnost svojim kolegama na suradnji te pozdravio dolazak Marijane Knežević Tudić na mjesto predsjednice Uprave Kraša. Allen Halamić nastavlja biti dio Kraša na poziciji savjetnika Uprave.